Шампионката на планетата в гигантския слалом от Гармиш-Партенкирехен Тина Мазе спечели днешната супер комбинация, валидна за световната купа по ски-алпийски дисциплини, която се проведе в италианския зимен център Тарвизио.

27-годишната словенка бе едва пета след спускането, но във втората половина на състезанието – слалома – бе безгрешна и с общо време от 2:13.54 мин. завоюва първата си победа за сезона.

Нека Ви припомним, че Мазе остана втора в същата дисциплина на световното първенство, като тогава бе изпреварена от Анна Фенингер, но днес австрийката бе тотално посредствена в изявите си и остана едва на 28-то място в крайното подреждане.

Втора, с пасив от 0.18 сек., финишира лидерката след спускането Линдзи Вон, но тази позиция се оказа достатъчна американката да излезе начело в класирането и да спечели малката световна купа в тази дисциплина.

Голямото разочарование днес бе за досегашната водачка в супер комбинацията Мария Риш, която в крайна сметка се нареди на третото място, както в днешното състезание, така и в надпреварата за малкия кристален глобус.

Класиране:

  име нац. време
1. Тина Мазе Слвн 2:13.54
2. Линдзи Вон САЩ  + 0.18
3. Мария Риш Гер  + 0.55
4. Аня Першон Шв  + 0.85
5. Елизабет Гьоргел Авс  + 1.74
6. Джули Манкузо САЩ  + 1.87
7. Камила Борсоти Ит  + 2.77
7. Йоана Шнарф Ит  + 2.77
9. Леане Смит САЩ  + 2.88
10. Андреа Фишбахер Авс  + 2.99