Байерн – Шалке, полуфинал за Купата на Германия, от 21:30 часа (българско време)

По презумпция Байерн е фаворит за мача, който ще се играе в Мюнхен. Шалке на Магат обаче винаги е неудобен противник, а и спечели последния сблъсък между двата тима през декември.

Вероятни състави:

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук, Брено, Густаво, Пранич, Швайнщайгер, Робен, Мюлер, Гомес, Рибери

Отсъства: Олич

Шалке: Нойер, Учида, Хьоведес, Метцелдер, Ескудеро, Анан, Клуге, Шмиц, Хурадо, Фарфан, Раул

Отсъства: Хунтелаар

ПРОГНОЗА:

В този полуфинал има много горещи точки - завръщането на Магат в Мюнхен, където през 2005 и 2006 той спечели дубъл, а в началото на 2007 го уволниха. Или вратарският дуел между Крафт и Нойер, които са спрягани за един пост на Байерн и през следващия сезон.

Байерн е фаворит в мача, най-вече защото е домакин. Иначе и двата отбора се представят неубедително в Бундеслигата, но пък са на крачка от четвъртфинал в Шампионската лига.

За Шалке срещата има почти съдбовно значение за близкото бъдеще. Ако не победи отборът няма да играе в евротурнирите догодина и приходите ще паднат. А финансовата криза в клуба е тежка.

Алтернативата „победа или нищо” безспорно ще тежи, а в атака отборът на Феликс Магат ще е лишен от Хунтелаар - на тренировката в Мюнхен нападателят е обърнал коляно и спешно е откаран в клиника. Диагнозата: травма на коленните връзки.

При Байерн също има драматизъм – след позорното 1:3 у дома срещу Дортмунд нов домакински провал ще повлече тежки последици. Носителите на трофея обаче са в пълен състав, с Робени и Рибери във форма, и едва ли ще пропуснат шанса да стигнат отново до финалния мач.

През изминалия сезон двата отбора пак играха полуфинал - Байерн спечели като гост след продължения с 1:0. Сега везните пак клонят в тяхна полза.

Резултат: Байерн – Шалке 3:1