Бившата лидерка в световната ранглиста Динара Сафина записа убедителна победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир в Куала Лумпур (Малайзия) с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата рускинята безпроблемно отстрани представителката на Китай Хан Жинюн с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/0.

През целия двубой Сафина изцяло контролираше събития на корта, въпреки че в първата част началният й удар не спореше много и тя загуби на два пъти подаването си, но това не попречи да стигне до убедителното 6/2.

Във втория сет китайката изобщо не успя да противопостави на рускинята и срещата приключи само след 54 минути игра, като във втория кръг Сафина ще се изправи срещу поставената под номер 5 Луси Шафарджова.

В същото време бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли бе на крачка от това да спечели с “двоен лешник” мача си срещу Мария Елена Камерин (Ит), но в самия край на двубоя се смили над италианката и й позволи да се измъкне от конфузната нула.

Резултати:

I кръг:
Марион Бартоли 6 6
Мария Камерин 0 1
Ярмила Грот 7 6
Сун Шенган 6 3
Ан Кремер 4 6 7
Кимико Дате 6 2 6
Алиса Клейбанова 6 6
Лу Жин-Жинг 1 1
Бояна Йовановски 6 6
Тамарин Танасугарн 0 1