Ветеранът от австрийския национален отбор Марио Мат спечели слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в българския зимен център Банско.

При великолепни условия и отлично подготвено трасе 31-годишният Мат, който бе лидер след първия манш, успя да запази хладнокръвие и въпреки че в последните няколко врати загуби по-голяма част от преднината си, пресече финалната линия  първо време – 1:50.35 мин.

Втори, на 0.04 сек. след победителя, финишира неговият сънародник Райнфред Хербст, а последното място на почетната стълбичка заслужи французинът Жан-Баптист Гранж.

Именно Гранж обаче е големият победител днес, тъй като третото място му позволи да заличи аванса в класирането за малката световна купа на Ивица Костелич и два старта преди края на шампионата французинът е фаворит за спечелването й.

Следващата седмица в словенския зимен център Крайнска гора ще паднат голяма част от въпросителните, като най-значимата от тях е дали хърватският ас ще се върне на пътя на победата или в самия край на сезона ще претърпи пълно фиаско.

Класиране слалом /мъже/:

  име нац.  време
1. Марио Мат Авс 1:50.35
2. Райнфред Хербст Авс  + 0.04
3. Жан-Баптист Гранж Фр  + 0.48
4. Ф. Нойройтер Гер  + 0.83
5. Майкъл Дженик Кан  + 1.00
6. Стив Меселие Фр  + 1.07
7. Манфред Прангер Авс  + 1.15
8. Йенс Бигмарк Шв  + 1.23
9. Кристиан Девил Ит  + 1.27
10. Нолан Каспър САЩ  + 1.38