Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Делрей Бийч (САЩ) 442 500 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата аржентинецът отстрани с 2:0 сета поставения под номер 5 в основната схема Кевин Андерсън, в отделните части 6/4, 6/4.

Въпреки на пръв поглед убедителния резултат двубоят не започна по най-добрия начин за южноамериканеца, който допусна ранен пробив и трябваше да изхаби много нерви и усилия, за да заличи изоставането и да измъкне първия сет.

Във втората част нещата вече си дойдоха на мястото и Дел Потро показа изключително стабилна игра, като не предостави нито една възможност за брейк на своя опонент и след час и 23 минути игра стигна до крайната победа.

Тата в опит да попадне за пръв път на финал от ноември 2009 година Хуан Мартин Дел Потро ще се изправи срещу поставения под номер 2 в основната схема Марди Фиш, който безпроблемно отстрани квалификанта Алехандро Фая с 2:0 сета.

Всички резултати:

Делрей Бийч
четвъртфинали:
Хуан Мартин Дел Потро 6 6
Кевин Андерсън 4 4
Марди Фиш 6 6
Алехадро Фая 1 4
Кей Нишикори 6 6 6
Райън Суитинг 7 2 4
Янко Типсаревич 7 6
Иван Додиг 6 1