С попадения на Диего Волфсбург победи в напрегнат мач Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 и се отдалечи от зоната на изпадащите. Гостите останаха здраво закотвени на последното място.

Докато Пиер Литбарски предприе две смени в състава си в сравнение с последната загуба, оставяйки Хелмес и Тунчай на пейката, то треньорът на Борусия Фавре пусна играчите, които биха Шалке. Включително и младата звезда Марко Ройс, който имаше проблеми през седмицата.

Волфсбург можеше да поведе още в 9-ата минута, но Мбокани уцели гредата, а защитникът Данте блокира добавката. Малко по-късно Диего опита с далечен удар да изненада вратаря на Борусия Баи, но последният боксира топката.

Постепено играчите на Гладбах поизравниха играта, първоначалният натиск на Волфсбург бе отбит и мачът се развиваше между двете наказателни полета. В 29-ата минута обаче Аранго закъсня да покрие Кяер и го спъна в наказателното поле – дузпа за Волфсбург.

С изпълнението се зае Диего, който отнесе много критики за самоволното изпълнение на дузпата преди няколко кръга срещу Хамбургер. Но вместо реванш, положението на бразилския халф се влоши, когато той прати топката нескопосано над гредата, пропускайки дузпата.

Минути по-късно Гладбах можеше да поведе, но след извеждащия пас на Ройс останалият непокрит Нойщетер не нанесе добър удар по топката и изпорти шанса

Сега срещата предлагаше истинско темпо и положения. В 36-ата минута падна и първия гол – след хубав пас на Ритер, който с пробива си направи Данте смешен, Диего отблизо порази целта – 1:0 за Волфсбург.

В добавеното време нещата започнаха да се разплитат – фантастичен удар на Диего от пряк свободен удар от 25 метра не остави шансове на вратаря на Борусия и резултата стана убедителен още на почивката - 2:0.

Фавре опита да реагира като извади младото крило Херман и пусна централния нападател де Камарго, който да си партнира отпред с Идрису. Отборът му обаче изглеждаше вече победен и третия гол висеше на косъм.

Той обаче не падна, а домакините се чувстваха сигурни в трите точки. Борусия се възползва от отслабването на примката и пренесе играта далече от своето поле. И от дузпа капитанът Демс върна едно попадение в 74-ата минута.

Борусия хвърли всичко за изравняване и в 81-ата минута Ройс имаше огромен шанс, но рикоширалият му удар бе избит от вратаря над гредата. Минута след това пък гол за домакините на Кяер бе отменен заради фаул в атака.

В 84-ата минута гостите пропиляха още две възможности за гол – първо удар на Нордвейт бе спасен от вратаря, а след последвалия корнер Щранцл не бе точен. Резултатът остана непроменен.