Линдзи Вон (САЩ) даде най-доброто време в супер гигантския слалом, валиден за супер комбинацията от програмата на световната купа по ски-алпийски дисциплини.

При отлични условия и великолепно подготвено трасе в шведския зимен център Оре, носителката на Големия кристален глобус доказа за пореден път, че е ненадмината в скоростните дисциплини, финиширайки с първо време от 1:14.05 мин.

Втора, с пасив от само 16 стотни и с отлични изходни позиции за атакуване на крайната победа предвид предстоящия слалом, финишира водачката в генералното класиране Мария Риш (Гер), като германката може още днес окончателно да убие интригата около спечелването на световната купа.

Трета след първия манш остана двукратната световна шампионка от току що завършилото първенство на планетата в Гармиш – Елизабет Гьоргел, а непосредствено след нея се нареди любимката на домакините – Аня Першон.

По-късно днес, около 14.30 ч. българско време, ще се проведе и слалома, а да Ви припомним, че утре започват и стартовете от поредния кръг на световната купа при мъжете в Банско.

Класиране I манш (супер гигантски слалом):

  име нац. време
1. Линдзи Вон САЩ 1:14.05
2. Мария Риш Гер  + 0.16
3. Елизабет Гьоргел Авс  + 0.35
4. Аня Першон Шв  + 0.42
5. Джули Манкузо САЩ  + 0.45
6. Анна Фенингер Авс  + 0.50
7. Надя Камер Швейц  + 0.75
8. Тина Мазе Слвн  + 0.76
9. Даниела Меригети Ит  + 0.91
10. Лара Гут Швейц  + 1.04