Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки се класира за полуфиналите на престижния международен тенис турнир в Доха с общ награден фонд 721 000 долара.

Датчанката без проблемно отстрани италианката Флавия Пенета с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/0 и за място на финала ще спори с французойката Марион Бартоли, която пък с лекота се справи с преминалата през ситото на квалификациите Пън Шуей (Кит).

Далеч по-равностойно и оспорвано се развиха останалите два четвъртфинала от днешната програма, като особено този между Вера Звонарьова и Даниела Хантухова бе изпъстрен с много драматизъм и невероятни обрати.

Пробив в последния възможен момент донесе успеха на рускинята в първата част, но във втория сет Хантухова успя да възстанови статуквото на корта, печелейки тайбрека със 7:5.

Така изходът на срещата трябваше да се реши в заключителната трета част, в която в десетия гейм (при 5/4) словачката имаше шанса да сервира за успеха, но вместо това допусна пробив, а в последствие дори загуби мача, позволявайки на Звонарьова да спечели останалите два гейма.

В последния четвъртфинал, завършил преди броени минути Йелена Янкович отстрани Клара Закопалова след чиста победа с 6/2, 6/4 след малко повече от час и половина игра.

Всички резултати:

Доха
четвъртфинали:
Каролине Возняцки 6 6
Флавия Пенета 2 0
Марион Бартоли 6 6
Пън Шуей 2 2
Вера Звонарьова 7 6 7
Даниела Хантухова 5 7 5
Йелена Янкович 6 6
Клара Закопалова 2 4