Поставеният под номер 1 в основната схема Давид Ферер се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на землена настилка в Акапулко (Мек) с общ награден фонд 1 100 000 долара.

На старта на кампанията си нисичкият испанец, който е и полуфиналист от Аустрелиън оупън, се наложи с лекота над квалификанта от Румъния Адриан Унгур, а рано тази сутрин, в среща от втория кръг на турнира, успя да отстрани и представителя на домакините Сантяго Гонсалес с категоричното 6/2, 6/2.

Така в опит да попадне във финалната четворка Ферер ще се изправи срещу седмия в схемата Хуан Монако, който пък не бе особено затруднен от Пабло Куевас (Уругвай) – 6/3, 6/4.

В същото време на мъжкия турнир в Делрей Бийч (САЩ) Сам Куери и Джеймс Блейк изненадващо отпаднаха от надпреварата, след като във втория кръг бяха елиминирани, съответно от Райън Суитинг и Кей Нишикори.

В другия двубой от програмата късно снощи, в сръбско-словенския сблъсък, Янко Типсаревич измъкна трудна трисетова победа срещу Блаж Кавчич – 6/2, 6/7, 6/3.

Резултати:

Акапулко
 II кръг:
Станислас Вавринка 5 6 7
Фабио Фонини 7 3 5
Ал. Дългополов 6 6
Карлос Берлока 4 1
Николас Алмагро 6 6
Филипо Воландри 2 2
Лукаш Кубот 6 6 6
Едуардо Шванк 7 4 4