Световният номер 2 и четирикратен шампион Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Дубай с общ награден фонд 1 619 500 долара.

След като в първия кръг швейцарецът лежерно преодоля състезаващия се с “Уайлд кард” индиец Сомдев Деварман, днес той отново в тренировъчно темпо се справи и с испанеца Марсел Гренолерс, като за малко повече от час игра стигна до победното 6/3, 6/4.

Още в самото начало на срещата, след един продължителен трети гейм, Федерер стигна до пробив, който бе ясна индикация, че за някаква сензация, макар и частична, днес и дума не може да става.

Напълно аналогично се разви и втората част, в която Маестрото отново реализира ранен брейк и въпреки че Гренолерс все пак стигна до две възможности за връщане на пробива, до изравняване на резултата не се стигна и така след 6/4 Федерер продължава на четвъртфиналите на надпреварата.

Там той ще срещне украинеца Серхи Стаховски, който по-рано днес успя да измъкне трудна трисетова победа над латвиеца Ернест Гулбис – 6/3, 5/7, 6/1.

Статистиката от двубоя:

Федерер

 

Гренолерс

57

1-ви сервис %

62

4

Асове

3

3

Двойни грешки

2

 2/8

Възможности за пробив

 0/2

 61/114

Общо спечелени точки

 53/114

 

Времетраене: 1.11 ч.