Победителят от последните две години Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на престижния международен тенис турнир от категорията “АТР 500” в Дубай с общ награден фонд 1 619 500 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата сърбинът, който е поставен под номер 2 в основната схема, срещна сериозна съпротива от Фелисиано Лопес, но след близо два часа игра стигна до крайната победа с 6/3, 2/6, 6/4.

Подвластен на напрежението в началото на двубоя испанецът лесно предаде инициативата на своя опонент и логично загуби първия сет, но във втората част демонстрира страхотни отигравания и след два безответни пробива заслужено изравни резултата.

Така всичко трябваше да се реши в заключителния трети сет, в който опитът и самочувствието на Ноле си казаха думата и в ключовия седми гейм той стигна до брейк, оказал се решителен за 12-та му поредна победа в турнира.

В друг интригуващ сблъсък от днешната програма третия в схемата Томаш Бердих успя да елиминира Николай Давиденко след чиста победа с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 7/6.

Останалите резултати до момента:

II кръг:
Серхи Стаховски 6 5 6
Ернест Гулбис 3 7 1
Жил Симон 6 6
Лукаш Росол 2 3
Ришар Гаске 6 7
Сергей Бубка 2 5
Филип Пецшнер 6 4 6
Ф. Колшрайбер 0 6 2
Флориан Майер 6 6
Андрей Голубьов 3 4