Светлана Кузнецова, която само преди два дни игра на финала на супер турнира в Дубай, днес трябваше да преглътне неприятна загуба още на старта на кампанията си на надпреварата в Доха с общ награден фонд 721 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата рускинята бе надиграна по категоричен начин от поставената под номер 8 в основната схема Шахар Пеер (Изр) с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/2 след 81 минути игра.

Така в спор за място на четвъртфиналите представителката на Израел, която днес демонстрира отлична игра от основната линия, ще се изправи срещу Марион Бартоли, преодоляла вчера Алиса Клейбанова с 2:0 сета.

Още една от поставените състезателки напусна турнира в катарската столица и това бе Вика Азарьонка, която въпреки че започна отлично двубоя си срещу Даниела Хантухова и спечели първата част с 6/4, допусна пълен обрат, позволявайки на словачката да спечели дванадесет от следващите петнадесет гейма за крайното 6/4, 1/6, 2/6.

От втория кръг в турнира ще се включат и първите четири от поставените в основната схема, а това са: Каролине Возняцки, Вера Звонарьова, Франческа Скиавоне и На Ли.

Резултатите от днес:

Доха
I кръг:
Флавия Пенета 6 6
Жи Женг 2 2
Пън Шуей 6 6
Тимеа Башински 3 2
Йелена Янкович 6 6
Ал Набани 1 3
Клара Закопалова 7 6
Александра Дюлгеру 6 2
Вера Душевина 4 6 7
М. Мартинес Санчес 6 1 6