Поставеният под номер 1 в основната схема Роджър Федерер записа убедителна победа на старта на престижния международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 1 619 500 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, швейцарец, който е и четирикратен шампион, с лекота преодоля състезаващият се с “Уайлд кард” индиец Сомдев Деварман с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/3.

Въпреки че не разкри дори половината от потенциала си Федерер успя да вземе своето, като в шестия гейм на първия сет реализира единствената си възможност за пробив, който с оглед на класата на двамата съперници бе напълно достатъчен за крайното 6/3.

Втората част протече почти аналогично с първата, с единствената разлика, че възползвайки се от моментното отпускане на швейцареца Деварман стигна до две възможности за пробив, които Маестрото без проблеми отрази и след брейк в петия гейм си осигури победата в двубоя.

Така във втория кръг Роджър Федерер ще се изправи срещу испанеца Марсел Гренолерс, който по-рано днес прегази Дмитрий Турсунов с 6/1, 6/3.

Останалите резултати до момента:

Дубай
I кръг:
Серхи Стаховски 6 6
Омар Ауади 4 2
Филип Колшрайбер 6 7
Виктор Троицки 1 6
Николай Давиденко 6 6
Г. Гарсия-Лопес 2 0
Андрей Голубьов 4
Маркос Багдатис 0  R
Фелисиано Лопес 5
Йен-Сун Лу 0  R