Защитаващият титлата си Новак Джокович започна с летящ старт участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “АТР 500” в Дубай с общ награден фонд 1 619 500 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, сърбинът, който е поставен под номер 2 в основната схема, преодоля с лекота Микаел Лодра (Фр) с 6/3, 6/3 само за час и четири минути игра.

Още от самото начало на срещата Ноле ясно демонстрира намеренията си, като стигна до ранен пробив, а в последствие дори реализира втори брейк, който само узакони явното му превъзходство в първата част.

Във втория сет Лодра значително подобри първия си начален удар и опита да се противопостави на сърбина, но за негово съжаление моментна загуба на концентрация позволи на Джокович да стигне до пробив, който се оказа напълно достатъчен за крайния успех.

Така след 16-та си победа в досегашните си участия в турнира, Джокович се класира за втория кръг на надпреварата, където ще срещне победителя от срещата Фелисиано Лопес – Йен-Сун Лу.

Статистиката от двубоя:

Джокович

 

Лодра

65

1-ви сервис %

65

4

Асове

1

1

Двойни грешки

0

 3/4

Възможности за пробив

 0/3

 61/103

Общо спечелени точки

 42/103

 

Времетраене: 1.04 ч.