Поставеният под номер 3 в основната схема Томаш Бердих започна с чиста победа кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир от категорията “АТР 500” в Дубай с общ награден фонд 1 619 500 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата чехът преодоля с 2:0 сета Жерами Шарди, в отделните части 6/2, 6/3 и във втория кръг очаква победителя от мача между Николай Давиденко и Гийермо Гарсия-Лопес.

Двубоят започна безпроблемно за Бердих, който след два безответни пробива с лекота записа първия сет в своя актив, но в началото на втората част трябваше да наваксва изоставане от 0/2 преди да стигне до крайната победа за час и 7 минути игра.

Не толкова добре обаче се развиха събитията за петия в основната схема Иван Любичич, който след само 41 минути игра и два спечелени гейма трябваше да прекрати по-нататъшното си участие в надпреварата поради контузия и така да изпрати във втория кръг квалификанта Сергей Бубка (Укр).

Утре по програма в надпреварата ще се впуснат и основните претенденти за трофея, като Роджър Федерер среща Сомдев Деварман (Инд), а Новак Джокович ще се изправи срещу Микаел Лодра.

Резултатите от днес:

Дубай
I кръг:
Ернест Гулбис 6 6
Михаел Берер 3 4
Лукаш Росол 7 6
Карол Бек 6 3
Сергей Бубка 6 0
Иван Любичич 1 1  R
Филип Пецшнер 3 7 6
Андреас Сепи 6 6 2
Флориан Майер 6 6
Ярко Ниеминен 4 2