Според халфа Аржен Робен неговият клуб Байерн е сред първите пет отбора в Европа. Миналия май баварците и Интер играха финал в Шампионската лига, сега предстои повторение на по-ранна фаза – осминафинала.

„Ние сме в първата петица на Европа и срещу Интер трябва да потвърдим това. Ще играем както винаги – ние сме Байерн, опитваме да практикуваме винаги нашия си стил”, каза холандецът пред списание Кикер.

„Не знам дали сме по-силни от миналия сезон. През пролетта играхме много успешно, но тази есен не стояхме добре. В момента сме във форма и това според мен е най-важното. Радва ме, че играя добре, но все пак не трябва да се очаква прекалено много от мен”, продължи Робен.

Той подкрепи желанието на бившия си съотборник Рууд ван Нистелрой да се върне в Реал Мадрид. Хамбургер не го пусна и сделката пропадна.

„Разбирам го – на неговата възраст да може да отидеш в такъв клуб е супер. Хамбург може и да е хубав град, но Мадрид е върха. Щеше да работи с треньор като Моуриньо и да спечели още купи”, коментира Робен.