Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров приключи с участието си на силния международен тенис турнир на твърди кортове в Дубой с общ награден фонд 1 619 500 долара.

След двете чисти победи в квалификациите на надпреварата, преди броени минути вече в мач от първия кръг на основната схема, българинът загуби от Ришар Гаске с 0:2 сета, в отделните части 2/6, 4/6.

Загубата от французина не би била толкова шокираща, ако Григор бе показал играта, която демонстрира през последните седмици, но вместо това днес той бе безидеен в по-голямата част от мача и тотално разконцентриран в самото му начало.

Французинът също бе далеч от познатата си форма, но като доста по-опитен състезател успя да се възползва от ситуацията на корта, взе безпроблемно първия сет, а във втората част търпеливо изчака своя момент и в деветия гейм стигна до пробив на нула, след който с лекота сервира за крайната победа.

Така Григор пропусна поредния си добър шанс да запише запомнящо се представяне в престижен турнир от календара на АТР и си тръгва от Дубай със заработените 20 точки за световната ранглиста от успешното преминаване на пресявките.

Статистиката от двубоя:

Димитров

 

Гаске

52

1-ве сервис %

76

3

Асове

9

6

Двойни грешки

1

 0/3

Възможности за пробив

 3/7

 42/105

Общо спечелени точки

 63/105

 

Времетраене: 1.05 ч.