Жан-Баптист Гранж е последният световен шампион от 41-ия шампионат на планетата по ски-алпийски дисциплини, което се проведе в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Французинът затвърди реномето си на един от водещите специалисти в най-техничната дисциплина, печелейки световната титла в днешния слалом с общо време от 1:41.72 мин.

Гранж свърши по-голяма част от своята работа още в първия манш, след който оглави временното класиране и без особени рискове във втория манш напълно според очакванията грабна златния медал.

Втори, малко изненадващо, но все пак заслужено, финишира шведът Йенс Бигмарк, а последното място на почетната стълбичка остана за италианеца Манфред Мьолг.

Водачът в генералното класиране за Големия кристален глобус Ивица Костелич записа посредствени резултати и през втората половина на състезанието, като в крайна сметка зае едва 8-то място, но приоритет за хърватина несъмнено са стартовете идния уикенд в Банско, където той може окончателно да предреши изхода на борбата за световната купа.

Класиране слалом /мъже/:

  име нац. време
1. Жан-Баптист Гранж Фр 1:41.72
2. Йенс Бигмарк Шв  + 0.43
3. Манфред Мьолг Ит  + 0.61
4. Марио Мат Авс  + 0.82
5. Жулиен Козино Кан  + 0.87
6. Наоки Юаса Яп  + 0.96
7. Кристиан Девил Ит  + 1.06
8. Ивица Костелич Хър  + 1.16
9. Манфред Прангер Авс  + 1.31
10. Андре Мирер Шв  + 1.50