Най-малко за няколко часа Борусия Дортмунд увеличи аванса си на върха в класирането в Германия. Това стана благодарение на победата с 2:0 над Санкт Паули.

За последен път гостите победиха днешния си противник по времето, когато падаше Берлинската стена – ноември 1989 година. От еуфорията от историческата победа в сряда над Хамбургер не се забелязваше нещо и Санкт Паули загуби мача.

Още в началото Гроскройц можеше да открие, но вратарят Кеслер спаси. Натискът на Дортмунд, които не победиха в три от последните си четири шампионатни мача, ставаше все по-силен с всяка минута.

Последваха пропуски на Бариос, Гроскройц и Шахин, преди в 39-ата минута Борусия Дортмунд да вкара гола. След отлична комбинация между Гьотце и Шахин топката попадна в Бариос, който със завъртане я прати в мрежата.

Веднага след почивката Санкт Паули си вкара автогол, когато в 49-ата минута Гунеш нескопосано отклони топката след атака на Бариос – 2:0 и мачът на практика приключи.

Чак в 60-ата минута гостите стреляха към Вайденфелер чрез Бартелс. Докрая домакините можеха да направят победата си и по-убедителна, но и с двата гола Дортмунд продължава пътя си кам шампионската титла.