Поставеният под номер 1 в основната схема и двукратен шампион Анди Родик се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Мемфис с общ награден фонд 1 100 000 долара.

В изключително оспорван и качествен сблъсък от четвъртфиналната фазана на надпреварата, американецът отстрани Лейтън Хюит, заличавайки сет пасив преди да стигне до победното 4/6, 6/3, 6/4.

Както и можеше да се очаква двубоят между двамата бивши водачи в световната ранглиста предложи много емоции на приятелите на аристократичната игра и куп спиращи дъха отигравания.

В началото Хюит бе по-агресивният тенисист на корта, търсеше завършващите удари, успя да реализира една от четирите си възможности за пробив и заслужено спечели първия сет след 6/4.

Притиснат до стената във втората и третата част Родик значително повиши ефективността на първия си начален удар, като дори не предостави възможност за брейк на своя опонент и успя да стигне до пълен обрат след 2 часа и 13 минути игра.

Така в спор за място във финала фаворитът на домакините ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро, който нямаше проблеми срещу квалификанта Майкъл Ръсел – 6/4, 6/2.

Статистиката от двубоя:

Родик

 

Хюит

59

1-ви сервис %

50

21

Асове

11

6

Двойни грешки

6

 2/11

Възможности за пробив

 1/4

 107/204

Общо спечелени точки

 97/204

 

Времетраене: 2.13 ч.