Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро записа втора поредна победа на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 100 000 долара.

След като на старта на кампанията си се справи с Денис Истомин, рано тази сутрин аржентинецът, който се състезава с “Уайлд кард”, успя да преодолее съпротивата и на хърватина Иван Додиг с 6/4, 6/4.

За пореден път Дел Потро демонстрира изключително стабилна игра на собствен сервис, с лекота отрази единствената възможност за пробив на своя опонент и напълно закономерно, с оглед на показаното, продължава напред в турнира.

В спор за място на полуфиналите южноамериканецът ще се изправи срещу друг тенисист, преминал през ситото на квалификациите – представителя на домакините Майкъл Ръсел, който снощи отстрани Флоран Сера с 2:0 сета.

Гвоздеят на програмата на четвъртфиналите обаче несъмнено е сблъсъкът между двамата бивши водачи в световната ранглиста Анди Родик и Лейтън Хюит, които ще се изправят един срещу друг за 13-ти път, като до момента са си разменили по 6 победи.

Останалите резултати:

II кръг:
Анди Родик 6 7
Янко Типсаревич 1 6
Лейтън Хюит 6 7 6
Адриан Манарино 7 6 0
Сам Куери 6 7
Брайън Дабул 3 6
Милош Раонич 6 6 7
Радек Щепанек 4 7 6