Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро започна с впечатляваща победа участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 100 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, играна рано тази сутрин, аржентинецът отстрани с 2:0 сета поставения под номер 6 в основната схема Джон Иснър, в отделните части 6/4, 6/3.

Двубоят започна изключително равностойно, но за съжаление на домакините техният представител не успя да се възползва от открилите се възможности за пробив, докато Дел Потро взе своето и един единствен брейк му бе достатъчен за крайното 6/4.

Така развилите се събития внесоха допълнително спокойствие в играта на южноамериканеца и във втория сет той бе пълновластен господар на корта, като след два безответни пробива стигна до победата за час и 15 минути игра.

В друг интересен двубой от снощната програма набиращият скорост канадски талант Милош Раонич нанесе втора поредна загуба на Фернандо Вердаско в рамките само на няколко дни, побеждавайки го с 2:1 сета.

Всички резултати:

I кръг:
Лейтън Хюит 6 7
Йен-Сун Лу 4 6
Флоран Сера 6 1
Ксавие Малис 2 0 R
Милош Раонич 6 3 7
Фернандо Вердаско 4 6 6
II кръг:
Марди Фиш 6 6 7
Лукаш Лацко 7 4 6
Робърт Кендрик 7 6
Джеймс Блейк 6 3