Бившата топ 10 тенисистка Анна Чекветадзе (Рус) претърпя неприятен инцидент по време на мач от супер турнира на твърди кортове в Дубай с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След като отстрани в първия кръг Даниела Хантухова с категоричното 6/1, 6/3, днес в среща от втория кръг на надпреварата рускинята колабира на корта в двубоя си срещу доскорошната номер 1 световния тенис Каролине Возняцки.

Датчанката спечели убедително първия сет след по-малко от половин час игра, но във втория сет Чекветадзе демонстрира изключително стабилна игра от основната линия, успя да реализира и двете си възможности за пробив и дори стигна до ситуация, в която да сервира за втория сет.

Точно в този девети гейм обаче (при 5/3), след едно продължително разиграване, спечелено от Возняцки, Чекветадзе се олюля на корта и впоследствие припадна, губейки съзнание.

След продължителна пауза, в която медицинския екип оказа първа помощ на рускинята, тя се посъвзе и дори се върна в игра, но след минутка на крака стана ясно, че не е в състояние да продължи и прекрати участието си.

Официалното изявление на длъжностните лица е, че Чекветадзе е страдала от сериозно стомашно разстройство, което е довело до обезводняване и респективно до колапса й в края на втората част.

Така развилите се събития пък помогнаха на Каролине Возняцки да се приближи само на две победи от завръщането си на световния връх.

Останалите резултати от днес:

II кръг:
Каролине Возняцки 6 3
Анна Чекветадзе 1 5   R
Пати Шнидер 1 6 6
Жи Женг 6 0 2
Агниешка Радванска 7 6
Анастасия Севастова 5 4
Алиса Клейбанова 6 6
Ярмила Грот 4 3
Флавия Пенета 5 6 6
Клара Закопалова 7 1 2