Най-добрата наша тенисистка в момента Цветана Пиронкова приключи участието си на престижния международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След като в първия кръг Цвети преодоля рускинята Екатерина Макарова, днес в среща от втория кръгq пловдивчанката бе надиграна от друга представителка на Сборная – Светлана Кузнецова с 2:1 сета, в отделните части 5/7, 6/2, 6/4.

Срещата започна отлично за нашата състезателка, която реализира ранен пробив и успя да дръпне в резултата за 4/1. Последваха обаче силни минути за Кузнецова, която върна пробива и изравни в осмия гейм.

Кулминацията на първата част настъпи в единадесетия гейм, когато Пиронкова бе в критична ситуация 30:40 на собствен сервис, но успя да се измъкне, а веднага след това стигна и до втори брейк, с който сложи точка на спора.

За съжаление обаче оттук до края на мача инициативата почти изцяло премина на страната на опитната рускиня, която с лекота възстанови статуквото на корта, печелейки убедително втория сет, а в началото на заключителната трета част дори стигна до ранен пробив и аванс от 3/0.

Позитивното в този случай бе, че Цвети не се отказа, продължи да се бори и върна пробива, изравнявайки за 3/3, но силите й свършиха до тук и след нов пробив Кузнецова стигна до крайната победа.

Останалите резултати до момента:

II кръг:
Саманта Стоусър 6 6
Сара Ерани 0 1
Шахар Пеер 6 6
Александра Дюлгеру 4 2
Вера Звонарьова 6 6
Роберта Винчи 3 1
Марион Бартоли 3 6 6
Тимеа Башински 6 4 1
Франческа Скиавоне 6 6
Женг Шуай 3 1