Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Марсилия с общ награден фонд 576 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, приключила преди броени минути, нашият състезател отстъпи с 1:2 сета пред своя добър приятел и партньор в турнира на двойки – Дмитрий Турсунов (Рус), в отделните части 7/6, 5/7, 6/7.

Двубоят започна отлично за младия хасковлия, който със завидно самочувствие и спокойствие печелеше собствените си подавания, а първата точка, която загуби при свой сервис бе едва в осмия гейм.

За съжаление обаче и Турсунов не предостави възможности пред българина за реализация на брейк, което логично доведе развръзката на сета до тайбрек, в който Димитров демонстрира хладнокръвие и след 8:6 поведе в резултата.

Във втората част изглеждаше така сякаш руснакът е на път да се пречупи и първата ни ракета бе много близо до крайния успех в осмия гейм, когато имаше четири възможности за решителен пробив, но не успя да се възползва, а в последствие дори на свой ред бе пробит и така Турсунов възстанови статуквото на корта.

Така всичко трябваше да се реши в заключителната трета част, в която опитът и рутината на бившия номер 20 в световната ранглиста руснак си каза думата и в тайбрека той успя да наложи волята си и така да си осигури място в следващата фаза от надпреварата, където най-вероятно ще срещне Иван Любичич.

Статистиката от двубоя:

Турсунов

 

Димитров

56

1-ви сервис %

56

12

Асове

17

8

Двойни грешки

3

 1/2

Възможности за пробив

 0/4

 113/228

Общо спечелени точки

 115/228

 

Времетраене: 2.40 ч.