Люсиен Фавре ще бъде новия треньор на Борусия Мьонхенгладбах. Това съобщава близкият до клуба вестник Райнише Пост.

Новината още не е потвърдена от клуба, но и други издания вече съобщават за сигурното назначение. 53-годишният швейцарец ще бъде представен днес и веднага ще поеме ръководството на отбора.

Това показва, че зад гърба на досегашния треньор Михаел Фронтцек са водени преговори. Той бе уволнен снощи, а днес вече има готов наследник.

Фавре бе треньор на Херта в периода 2007-2009 година. В първия си сезон той изведе тима от Берлин сензационно до четвъртото място, но след това бе уволнен, тъй като Херта започна да потъва, а накрая също толкова сензационно изпадна.

Но треньорът не беше вече от месеци в клуба. И оттогава е без работа.

Преди Херта Люсиен Фавре, който е смятан за силен тактик, четири години бе треньор на Цюрих, с който спечели една купа и две титли на Швейцария. Два пъти е избиран за треньор на сезона.

Спортният директор на Борусия Макс Еберл искаше и преди да вземе швейцареца. Треньорът ще подпише договор, който ще важи и за Втора Бундеслига.

Задачата му обаче ще е да спаси Гладбах от третото изпадане в историята. Отборът е на последно място с 16 точки – на цели седем от мястото за бараж.

В неделя предстои мач с Шалке на Борусия Парк, където през този сезон отборът спечели досега едва 3 (!) точки, а вече 12 поредни мача няма домакинска победа.