Уволненият вчера треньор на Борусия Мьонхенгладбах прие с достойнство решението на шефовете си. Борусия е на последно място и въпреки, че в клуба държаха на него, резултатите наложиха промяна.

„Много съм разочарован от нещата, които ни се случиха в последните месеци. Не е тайна, че Борусия е клубът на сърцето ми. Жалко е, че след добрия минал сезон сега се събраха толкова различни компоненти наведнъж”, каза той пред вестник Райнише Пост.

Наистина в Гладбах могат да съжаляват за нещастния развой на сезона. Поредица контузии, малшанс и признати от всички тежки съдийски тесли доведоха до загуба на много точки. Треньорът обаче също допусна много слабости - най-вече не реагираше по време на мачовете и не предотврати много обрати.

„Напълно нормално е обаче Борусия да използва всички възможности, за да получи нов импулс. Целият екип тук – от президента до помощник треньора заслужаваше по-добро бъдеще”, тъжен е Фронтцек.

„Не се чувствам жертва, защото знам, че треньорът носи отговорността. Но продължавам да съм убеден, че отборът има нивото да избегне изпадането. Трябва да се вложат всички средства”.

Фронтцек бе начело на Борусия от лятото на 2009 година. През миналия сезон отборът бе в средата на класирането, но през този пропадна до последното място.