Според легендата на Манчестър Юнайтед Денис Лоу, играчите, които могат да решат дербито на Манчестър са Карлос Тевес и Димитър Бербатов.

"Бербатов и Тевес вкараха по 20 гола този сезон и те ще имат ключова роля в дербито", смята Лоу.

"Един от двамата ще окаже огромно влияние върху развитието на мача."

"Целият ден около дербито е специален и една малка грешка може да наклони везните в нечия полза. Това е едно от най-важните дербита през последните години, защото двата отбора се борят за титлата, а има и други тимове, които чакат подхлъзвания на един от манчестърските отбори."

Лоу има и два престоя в Манчестър Сити, въпреки, че е една от легендите на "червените дяволи", с които печели и КЕШ. Шотландецът е втори във вечната ранглиста по голове за Юнайтед, след сър Боби Чарлтън, и на първо място по голове за един сезон- 46, в средата на 60-те години.

През 1974 година един от най-големите любимци на "Олд Трафорд" забива нож в сърцата на феновете на "червените дяволи", вкарвайки считаният за най-важен гол в цялата история на дербито. В мач без значение за Сити, "гражданите" се изправят срещу фаворита за титлата Манчестър Юнайтед и Денис Лоу вкарва единственото попадение в мача, след което Юнайтед изпада от елита.

Шотландската голова машина не празнува гола си, въпреки, че няколко фена на Сити нахлуват на терена и започват да го прегръщат. След този мач Лоу най-неочаквано се отказва от футбола.