След злополучно загубения финал на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, късно снощи Анди Мъри допусна поражение и на старта на международния тенис турнир в Ротердам с общ награден фонд 1 450 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата британецът, който бе поставен под номер 2 в основната схема, отстъпи с 0:2 сета пред Маркос Багдатис, в отделните части 4/6, 1/6 след малко повече от час игра.

Срещата започна отлично за Мъри, който набързо си осигури комфортен аванс от два пробива за 3/0, но след това последва необясним срив в представянето му, който позволи на кипъреца не само да заличи изоставането си, но и да измъкне първия сет след 6/0.

Апатичното поведение на световния номер 4 продължи и във втория сет, в който той спечели едва 44 % от разиграните точки на първи сервис, логично допусна два безответни пробива, които доведоха до безславното му отпадане от надпреварата.

За разлика от Мъри Цонга продължава напред в надпреварата в Ротердам, след като вчера спечели изцяло френския сблъсък срещу Микаел Лодра с 2:1 сета.

Резултати:

I кръг:
Михаил Южни 6 7
Марсел Гренолерс 2 6
Беноа Паре 6 2 6
Жил Симон 2 6 3
Фелисиано Лопес 6 6
Флориан Майер 3 4
II кръг:
Жо-Вилфред Цонга 4 6 6
Микаел Лодра 6 4 4
Марин Чилич 6 6
Юрген Мелцер 2 4