Шампионката от последните два турнира от Големия шлем Ким Клайстерс започна с неочаквано трудна победа кампанията си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир в Париж с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, “мама” Ким, която е поставена под номер 1 в основната схема, трябваше да заличава сет пасив срещу германката Кристина Бароа, преди да стигне до победното 4/6, 6/4, 6/0.

Двубоят започна шокиращо за фаворитката от Белгия, която само след десетина минути игра вече изоставаше с 0/4 и въпреки че положи всички усилия, Бароа успя да измъкне първия сет.

В началото на втората част обаче Клайстерс пое контрола върху събитията на корта и след като възстанови статуквото на корта, печелейки втория сет с 6/4, в заключителната трета част бе безкомпромисна и след час и 25 минути игра сложи точка на спора.

Така белгийката вече е само на победа от първото място в световната ранглиста, а следващата нейна съперничка във френската столица ще бъде победителката от сблъсъка между Йелена Докич и Петрова/Разано (рускинята и французойката играят в момента срещата си от първия кръг).
 
Резултати:

I кръг:
София Арвидсон 6 7
Ализе Корне 2 6
Андреа Петкович 7 3 6
Анжелик Кербер 5 6 2
Янина Викмайер 7 6
Елена Веснина 6 2
II кръг:
Ким Клайстерс 4 6 6
Кристина Бароа 6 4 0