Текат последните минути на продълженията на полуфинала Германия – Италия в Дортмунд. Нещата вървят към дузпи, победителят отива на финал за световната купа. Но Гросо и Дел Пиеро вкараха два гола в последната минута и впоследствие взеха титлата.

Това е последната среща между двете големи страни. Днес, отново в Дортмунд, в приятелски мач германците искат да се реваншират с победа.

Допълнителен стимул е, че вече 16 години Германия не може да бие Италия на футбол. През 1995 година Хелмер и Малдини с автогол донесоха успеха с 2:0 в юбилеен мач по повод 100-годишнината на Швейцарската футболна федерация.

Оттогава едно равенство (0:0 в групите на Евро 96, когато Германия спечели последното си отличие) и три италиански победи бележат сблъсъка.

Освен полуфинала през 2006 година, италианците взимат и другите ключови срещи на световни първенства – полуфинала в Мексико през 1970 и финала в Испания през 1982 година.

През 1962 и 1978 срещите на Мондиала завършват без голове, а през 1988 година двата тима поделят точките на Евро 88 – 1:1 с голове на Роберто Манчини и Андреас Бреме.

В днешния мач обаче Германия изглежда фаворит. Дали?