Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров приключи участието си на силния международен тенис турнир “ABN Amro” в Ротердам (Хол) с общ награден фонд 1 450 000 евро.

След двете си победи в квалификациите, днес в среща от първия кръг на основната схемата, българинът претърпя поражение с 0:2 сета от 18-ия в световната ранглиста Жо-Вилфред Цонга, в отделните части 4/6, 4/6.

Двубоят започна отлично за хасковлията, който за по-малко от минута успя да спечели подаването си на нула, а след това подложи на сериозно напрежение именития си съперник, но Цонга измъкна сервис гейма си, а в последствие дори стигна и до пробив, оказал се достатъчен за спечелването на първия сет.

Втората част на двубоя се разви абсолютно аналогично, като французинът разчиташе преди всичко на изключително стабилната си игра на собствен сервис, търпеливо изчака своя момент и в петия гейм стигна до брейк, след който безпроблемно затвори срещата за час и 16 минути игра.

Така Димитров напусна надпреварата в Ротердам със заработени 20 точки за световната ранглиста (за успешното преминаване на пресявките), а през уикенда ще започне участието си в квалификациите на силния турнир в Марсилия.

Статистиката от срещата:

Димитров

 

Цонга

55

1-ви сервис %

63

4

Асове

11

6

Двойни грешки

2

 0/0

Възможности за пробив

 2/6

 54/121

Общо спечелени точки

 67/121

 

Времетраене: 1.16 ч.