Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова продължава с неубедителните си изяви от началото на годината, след като днес отпадна още на старта на престижния международен тенис турнир в Париж с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от първия кръг  на надпреварата във френската столица младата пловдивчанка бе надиграна с 2:0 сета от чехкинята Барбора Захлалова-Стрицова, в отделните части 7/6, 6/3 след час и 34 минути игра.

Началото на срещата обаче бе многообещаващо за българката, която след като успя да удържи подаването си, стигна до пробив на нула и след не повече от петнадесетина минути игра имаше солидния аванс от 3/0.

Последва размяна на геймове, но след това формата на пловдивчанката внезапно спадна и Стрицова успя да върне пробива, докарвайки нещата до тайбрек, в който след 7:5 дори успя да поведе в резултата.

Вторият сет се разви сравнително равностойно, като двете състезателки заложиха главно на сигурността и на печеленето на собствените си подавания, но в осмия гейм Пиронкова отново се пропука, стигна се до брейк, а след това 59-та в световната ранглиста Стрицова успешно сервира за крайния успех.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

 

Стрицова

55

1-ви сервис %

61

3

Асове

1

2

Двойни грешки

2

 2/2

Възможности за пробив

 3/6

 61/130

Общо спечелени точки

 69/130

 

Времетраене: 1.34 ч.