Няколко години Волфсбург имаше звездно нападателно дуо – Графите и Един Джеко. Двамата вкарваха гол след гол, направиха под ръководството на Феликс Магат този малък клуб шампион на Германия през 2009 година като отбелязаха общо 54 гола.

Сега пътищата им се разделиха, босненецът премина в Манчестър Сити. А бразилецът има лице да признае открито.

„Джеко е по-добър от мене, мога да го призная без завист. На 24 той е много по-напред отколкото аз бях. Но пък да видим къде ще бъде на 31… Сигурен съм, че ще върви добър път”, казва Графите.

Той изостава с девет гола от Джеко, който с 66 гола е най-резултатният нападател в историята на Волфсбург. Графите може да подобри рекорда.

Нападателят разкри, че отказал огромна сума от Рубин Казан, който искаха да го купят преди време. Причината – в Германия той е семейството му се чувстват най-добре.

„Наистина руснаците даваха много пари, но не мога да мисля само за кариерата си – семейството ми е по-важно. Иначе ме искаха и Галатасарай. Но аз не исках да си тръгвам от тук”, разказва Графите.

Според него проблемите на Волфсбург след титлата от 2009 година идват от смяната на схемата.

„При Магат играехме 4-4-2. После дойде Фее, който искаше да я промени, сега Макларън прави същото, а това не е лесно”, обобщи Графите.