В сряда Джанлуиджи Буфон вероятно ще пази вратата на Италия в приятелския мач с Германия – повторения на полуфинала от световното първенство през 2006 година. Списание Кикер използва повода да разкрие  любопитни неща около вратаря на Ювентус.

И да поспекулира – дали Буфон би играл в Борусия Мьонхнегладбах? Защото буфон сам вкарва големия в миналото клуб в разговора.

„Още от малък това много дълго име привличаше любопитството му. Като хлапе не можех изобщо да го изговоря и все още имам проблеми с това”, разказва Буфон.

Вратарят, който изкара кошмарна година с контузии, отново е на терена. Треньорът на Италия Прандели обяви, че твърдо ще разчита на него.

Буфон обичал Бъд Спенсър, желираните мечета Харибо и лепенките Панини. И един интересен номер – 88 – заради който е обвинен в дясноекстремистки симпатии.

„Беше замислено на майтап – исках 00, тъй като изразяват яйца. Но 00 е забранено от правилника и си казах тогава 88 – четири яйца. Изобщо нямах представа от символа на този номер с Хитлер”, твърди Буфон.

88 е закодиран неонацистки поздрав – двете осмици символизират осмата буква от латиницата – H. Двете букви са използвани и днес като заместител на Heil Hitler!