Страшна покруса налегна лагера на Байерн след сензационното поражение от Кьолн с 3:2. Шампионите водеха с два гола, приближаваха лидера, а накрая се сгромолясаха с гръм и трясък.

„В Дортмунд сигурно припадат от смях и си мислят, че се намират в точния филм. Правят само равен и въпреки това са победителят”, ядосваше се шефът на управата Карл-Хайнц Румениге след мача.

„Аз съм сърдит, разочарован, изумен. Какъв огромен шанс пропиляхме като не победихме в този мач. Щяхме вече да сме втори”, сломен е треньорът Луис ван Гаал.

Байерн изостава на 15 точки от върха, стигна пето място.

Отборътзагуби за първи път в Кьолн от 16 години, а за последно баварците пропиляха фатално два гола аванс през 1997 година – тогава паднаха с 2:4 от Байер Леверкузен.

„Това е недопустимо за голям отбор. Пак казвам – всичко е въпрос на концентрация, ние просто не я задържаме за 90 минути. Това е най-големият ни проблем”, обобщи треньорът.

„Паднахме от собствената си глупост. Все едно бяхме взели сънотворни на почивката. Унищожихме си целия сезон”, беснееше пък Томас Мюлер, който единствен играе всеки мач на високо ниво.