74 000 зрители дойдоха на мач от германската Б-група. Е, не какъв да е, наистина – дербито на германската столица Берлин. Тя е единствената столица в Европа, която няма отбор в първа лига.

Като гост Унион победи лидера в класирането Херта с 2:1. Победата приближи малкия клуб от източната част на града към средата на таблицата, докато аванса на Херта на върха намаля.

Преди почивката домакините бяха по-добри и още в 13-ата минута поведоха с 1:0. Тогава Роман Хубник засече с глава близо до гредата центриране отдясно и зарадва 54 000 на стадиона. Последваха пропуски на Херта, втори гол решаваше мача.

Но фантастично изпълнение на Москера върна Унион неочаквано в мача. В 37-ата минута той пое топката с рамо, след което със страховито падащо воле вкара прекрасен гол – 1:1.

Херта нападаха и през втората част, търсеха победата, но дошлият от Гладбах Роб Френд и Рамос пропуснаха чисти положения. За сметка на това играчите на Унион бяха по-точни.

В 71-ата минута от пряк свободен удар Матушка хвърли в тотален екстаз над 20 000 фенове на Унион, вкарвайки втория гол. Топката тупна коварно пред вратаря Ертс, който само я доизби в мрежата – 1:2.

Треньорът на Херта хвърли в боя и Валери Домовчийски. Българският нападател можеше да изравни, но лакомията на Рамос проигра положението – той стреля вместо да даде на непокрития Домовчийски.

Херта загуби, но продължава да води в класирането с 42 точки. Вторият Аугсбург вече е само на две по-назад. Унион са 13-ти с 25 точки.