Отборът на България допусна втора загуба в група В на първа Евро-африканска зона на неофициалното световно първенство по тенис за жени – Фед къп.

След като започнахме надпреварата с впечатляваща победа над силния тим на Полша, последваха две загуби – вчера от Люксембург и днес от домакините от Израел, които на практика ни изпратиха на последното място в групата и ще трябва да се борим за оставането в нея.

По нещастно стечение на обстоятелствата и двете ни състезателки, които ни представляваха в двубоите на сингъл – Елица Костова и Цвети Пиронкова, получиха травми по време на мачовете в Ейлат – факт, който оказа огромно влияние върху негативното ни представяне вчера и днес.

В първия мач срещу домакините Елица Костова успя да вземе само два гейма на втората ракета на Израел – Юлия Глушко – 0/6, 2/6, а във втория двубой, приключил преди броени минути, Цвети Пиронкова се бори здраво, но не издържа физически и в крайна сметка отстъпи пред 11-та в световната ранглиста Шахар Пеер – 6/4, 4/6, 0/6, което направи последният мач на двойки без значение.

Така, ако искаме да запазим мястото си в тази група и за следващото издание на надпреварата утре ще трябва да играем решителен плейоф срещу един от следните противници – Дания, Латвия, Гърция.

Резултати:

Група А
Великобритания 2
Дания 1
Група В
Израел  2
БЪЛГАРИЯ 0
Полша 2
Люксембург 1
Група С
Беларус 3
Гърция 0
Хърватска 3
Австрия 0