България и Полша си размениха по една победи в груповата фаза от първа Евро-африканска зона на неофициалното световно първенство по тенис за жени – Фед къп.

Двубоите се играят на Общинския тенис център в израелския град Еилат, а в първата среща за деня Елица Костова измъкна драматична победа над втората ракета на “Дружина Полска” Магда Линет с 6/4, 4/6, 7/6 след близо два часа и половина игра.

Малко след това обаче в сблъсъка между първите ракети на двата тима световната номер 10 Агниешка Радванска не остави големи шансове на пловдивчанката Цвети Пиронкова, записвайки категоричен успех с 6/2, 6/4.

Така крайният изход от тази среща ще се реши след мача на двойки, където след дълго отсъствие на корта ще се появи Маги Малеева, която най-вероятно в тандем с Пиронкова ще се опитат да преодолеят дуото Алисия Росолска/Клаудия Янс.

В другия двубой от нашата група домакините от Израел очаквано не срещнаха особени затруднения срещу представителките на Люксембург и с лекота взеха необходимите им две победи на сингъл.

Резултатите до момента:

Група А
Швейцария 2
Великобритания 1
Група B
България  1
Полша 1
Израел  2
Люксембург 0
Група С
Беларус 3
Австрия 0
Гърция 3
Хърватска 0
Група D
Холандия 2
Румъния 0
Унгария 2
Латвия 0