Поставеният под номер 1 в основната схема Марин Чилич започна с чиста победа участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Загреб с общ награден фонд 450 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата фаворитът на домакините, който е победител от последните две издания на турнира, отстрани след 2:0 сета руснака Игор Куницин, в отделните части 7/6, 6/2.

Двубоят започна изключително оспорвано, като в първата част двамата тенисисти си размениха по един пробив, а в последвалия тайбрек опитът и рутината на Чилич си казаха думата и след 7:3 той успя да поведе в резултата.

Това внесе допълнително спокойствие у действията на хърватина и вторият сет премина изцяло под негов контрол, като след два безответни брейка и 99 минути игра той стигна до крайния успех, който на четвъртфиналите го изпраща срещу германеца Флориан Майер.

В друг интригуващ двубой от днешната програма поставеният под номер 3 в основната схема Гийермо Гарсия-Лопес се справи със съпротивата на талантливия словак Лукаш Лацко, отстранявайки го трудно с 2:1 сета.

Резултати:

I кръг:
Арно Клеман 6 6
Михаил Кукушкин 4 3
Иля Марченко 7 6
Душан Лайович 5 2
II кръг:
Флориан Майер 7 6
Радек Щепанек 6 3
Г. Гарсия-Лопес 6 2 6
Лукаш Лацко 1 6 2