Утре ще стане ясна шампионката от тазгодишното издание на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

До заключителния двубой за трофея достигнаха Ким Клайстерс и На Ли, като утре в 10.30 часа българско време двете ще застанат една срещу друга на “Род Лейвър Арина” за началото на финалната битка.

До момента белгийката и китайката са се срещали в шест официални сблъсъка от календара на женската тенис асоциация (WTA), като балансът е 4:2 победи в полза на бившата номер 1, но в последния им двубой, състоял се непосредствено преди началото на първенството, Ли записа чиста победа с 2:0 сета.

Пътят за Клайстерс до този толкова значим финал започна с унищожителен успех над Динара Сафина – 6/0, 6/0, за да премине след това последователно през Карла Суарес Наваро, Ализе Корне, Екатерина Макарова, Агниешка Радванска и Вера Звонарьова.

На Ли пък стартира с победа над шведката София Арвидсон, а след това се справи с Евгения Родина, Барбара Захлалова, Вика Азарьонка, Андреа Петкович и на полуфиналите отстрани световната номер 1 Каролине Возняцки.

Букмейкърите дават категорично предимство на Мама Ким, но дали на това мнение са и в китайския щаб – ще разберем утре по обед.

Програмата за утре:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Род Лейвър Арина
не преди        финал
10.30 ч.        /жени/
      Ким Клайстерс
         На Ли
   
следва        финал
    /двойки мъже/
   Брайън/Брайън
    Бхупати/Паеш