Много малко въпросителни останаха за разгадаване в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, а утре ще отпаднат още две от тях – кой ще вторият финалист при мъжете и коя двойка ще триумфира с ценното отличие при дамите.

Естествено с много по-голям интерес се очаква именно вторият полуфинал при мъжете, в който един срещу друг ще се изправят Анди Мъри и екзекуторът на Рафа Надал – Давид Ферер.

Статистиката показва, че до момента испанецът има леко предимство в директните сблъсъци по между им (3:2 победи), но и трите успеха за Ферер са на землена настилка, докато Мъри има победи именно на твърди кортове.

И Мъри, и Ферер показаха през последните десетина дни, че се намират в оптимална спортна форма, което е отлична предпоставка утре да станем свидетели на един впечатляващ спектакъл.

Водещите букмейкъри определят британеца като абсолютен фаворит, но ако нисичкият испанец успее да повтори представянето си от сблъсъка с Надал, то определено той има своите шансове.

Малко преди това на “Род Лейвър Арина” Хисела Дулко, Флавия Пенета, Виктория Азарьонка и Мария Кириленко ще подгреят публиката с финала на двойки, като тук водачките в схемата – Дулко/Пенета са с по-големи шансове за ценното отличие.

Програмата за утре:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина
6.00 ч. финал 
  двойки/жени
  Дулко/Пенета
  Азарьонка/Кириленко
следва полуфинал
  смесени двойки
  Матек-Сандс/Хориа Текау
  Юнг Ян Чан/Пол Хенли
не преди полуфинал
10.30 ч. мъже
  Анди Мъри
  Давид Ферер