Световната номер 2 Вера Звонарьова се класира за третия си пореден полуфинал на турнирите от Големия шлем, след като рано тази сутрин отстрани Петра Квитова (Чех) с 6/2, 6/4 в среща от четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

Рускинята започна максимално концентрирано днешния двубоя и само за 15-ина минути игра си осигури комфортен аванс от 4/0, с което на практика предреши изхода на първата част.

Категоричното предимство на Звонарьова продължи и в началните минути на втория сет, но принудителното прекъсване на играта, заради празничните фойерверки над Мелбърн парк, позволиха на 20-годишната чехкиня да се посъвземе и след подновяването на мача Квитова най-накрая показа, че не напразно е достигнала до финалната четворка на турнира.

След четири поредно спечелени гейма чехкинята не само че заличи изоставането си, но успя да си осигури преднина от пробив за 4/3, като за нейно съжаление с това се изчерпаха възможностите й в този мач и Звонарьова сложи точка на спора, записвайки в своя актив последните три гейма от срещата.

Така в опит да си осигури място в заключителния двубой за титлата поставената под номер 2 в основната схема рускиня ще са изправи срещу Ким Клайстерс в повторение на финала от Флашинг Медоус през 2010 година.

Белгийката се класира за тази фаза от надпреварата след чиста победа над Агниешка Радванска с 6/3, 7/6.

Статистиката от полуфиналните сблъсъци:

Звонарьова

 

Квитова

59

1-ви сервис %

60

1

Асове

0

4

Двойни грешки

4

12

Непредизвикани грешки

28

11

Уинъри

17

 6/9

Възможности за пробив

 3/5

 

Времетраене: 1:15 ч.

 

 

 

 

Клайстерс

 

Радванска

66

1-ви сервис %

83

2

Асове

1

6

Двойни грешки

1

37

Непредизвикане грешки

13

41

Уинъри

14

 6/13

Възможности за пробив

 4/8

 

Времетраене: 1:34 ч.