Световният номер 3 Новак Джокович достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като днес отстрани Томаш Бердих (Чех) с 3:0 сета, в отделните части 6/1, 7/6, 6/1.

Така в спор за място на финала сърбинът ще се изправи срещу четирикратния победител Роджър Федерер в повторение на сблъсъка им отпреди 3 години, когато в същата фаза от надпреварата двамата отново застанаха един срещу друг и тогава Ноле стигна до крайния успех, а в последствие спечели и титлата.

Иначе днешният двубой на “Род Лейвър Арина” премина почти изцяло под диктовката на Джокович, който, като изключим началото на втория сет, диктуваше събитията на корта, успяваше да вземе инициативата в разиграванията и закономерно стигна до крайния успех.

От своя страна Бердих остана пасивен в дъното на корта, често, и то във възлови моменти от срещата, ударите му не намираха очертанията на корта или пък ставаха лесна плячка за отличната защита на сърбина и въпреки че имаше комфортната преднина от 4/1 във втората част не успя да довърши започнатото и впоследствие просто доигра срещата.

Така двама от полуфиналистите вече са ясни и ако трябва да бъдем честни имената им надали изненадват някого и ако утрешните двубои се развият според очакванията, то ни предстоят впечатляващи полуфинални сблъсъци и незабравим финал.

Статистиката от мача:

Джокович

 

Бердих

68

1-ви сервис %

53

10

Асове

5

1

Двойни грешки

5

21

Непредизвикани грешки

32

34

Уинъри

29

 5/10

Възможности за пробив

 1/2

 

Времетраене: 2:32 ч.