Поставената под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след пълен обрат срещу Франческа Скиавоне – 3/6, 6/3, 6/3.

Двубоят на “Род Лейвър Арина” започна катастрофално за датчанката, която в началните минути бе изключително пасивна, допусна 16 непредизвикани грешки и не успя да пласира нито един печеливш удар в първата част.

На обратния полюс бе представянето на Скиавоне, която пък демонстрира, че се намира в отлична спортна форма, въпреки изтощителните двубои в предишните два кръга от надпреварата и успя да се възползва от единствената открила се възможност за пробив, за да спечели първата част след 6/3.

Агресивната игра на 30-годишната италианка продължи и в началото на втория сет и тя успя да си осигури ранен аванс от брейк за 3/1, но с това се изчерпаха позитивните моменти за шампионката от Ролан Гарос и оттук до края на мача инициативата мина изцяло на страната на Возняцки.

Със серия от 5 поредно спечелени гейма лидерката в световната ранглиста възстанови статуквото на корта, а в заключителния трети сет бе очевидно по-свежата състезателка на корта, осигури си комфортна преднина от 5/2, след което безпроблемно стигна до крайния успех.

Така, освен че си осигури място във финалната четворка Каролине Возняцки си гарантира и първата позиция в класацията на професионалистките, независимо как се развие турнира до самия му край, а за място на финала датчанката ще спори с На Ли, която по-рано днес с лекота преодоля Андреа Петкович – 6/2, 6/4.

Статистиката от двубоя:

Возняцки

 

Скиавоне

67

1-ви сервис %

56

1

Асове

3

3

Двойни грешки

7

15

Непредизвикани грешки

46

13

Уинъри

41

 6/14

Възможности за пробив

 4/7

 

Времетраене: 2:24 ч.