Програмата на деветия състезателен ден от Откритото първенство на Австралия по тенис предвижда да се изиграят първите четвъртфинали, както при мъжете, така и при дамите.

Началото ще дадат Андреа Петкович и На Ли, а веднага след приключването на този двубой “Род Лейвър Арина” ще бъде сцена на изцяло швейцарския сблъсък между четирикратния шампион Роджър Федерер и поставения под номер 19 в основната схема Станислас Ваврника.

Специално за този мач историята на съперничеството между двамата сънародници навярно няма да окаже съществено влияние, тъй като в момента възпитаникът на Петер Лундгрен изживява едни от най-силните си периоди в своята кариера и сега е мигът, в който той има шансове да излезе от сянката на Маестрото от Базел.

Естествено Роджър е абсолютен фаворит в двубоя, но ако все пак се стигне до краен успех за Вавринка, то той няма да се приеме като сензация, с оглед на демонстрираното от двамата до момента в турнира.

Другият четвъртфинал при мъжете противопоставя Новак Джокович на Томаш Бердих, като и тук изходът на срещата крие много неизвестни, но все пак сърбинът има предимство, що се отнася поне до сегашните им сблъсъци (4:1).

Последният мач от утрешната програма ще изправи една срещу друга световната номер 1 Каролине Возняцки на Франческа Скиавоне, като тук голямата въпросителна е дали италианката е успяла да се възстанови от крайно изтощителните й двубои в предишните кръгове.

Ето и цялата програма за утре:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Род Лейвър Арина
2.00 ч. На Ли
  Андреа Петкович
следва Роджър Федерер
  Станислас Вавринка
следва Каролине Возняцки
  Франческа Скиавоне
  вечерна сесия
10.30 ч. Новак Джокович
  Томаш Бердих