Поставеният под номер 7 в основната схема Давид Ферер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след победа над младия талант Милош Раонич (Кан) с 4/6, 6/2, 6/3, 6/4.

20-годишният етнически черногорец започна първото си участие в турнира от квалификациите, като по пътя си до тук отстрани тенисисти като Бьорн Фау, Микаел Лодра и Михаил Южни, но днес не успя да намери противодействие на почти перфектния Ферер и въпреки че поведе в резултата, бе принуден да капитулира.

За целия двубой, продължил повече от два часа и половина, испанецът допусна само 10 непредизвикани грешки, срещу цели 68 за Раонич, което в крайна сметка се оказа решаващо за изхода на мача и резонно, с оглед на показаното, Ферер продължава в следващата фаза, където очаква победителя от срещата Рафа Надал – Марин Чилич.

Малко преди това своето място сред най-добрите осем в турнира си осигури и миналогодишният финалист  Анди Мъри, който изненадващо лесно се справи с поставения под номер 11 в основната схема Юрген Мелцер (Авс), побеждавайки го с 3:0 сета.

За място на полуфиналите британецът ще спори с приятната изненада до момента Александър Дългополов (Укр), преодолял в първия мач за деня Робин Сьодерлинг.

Всички резултати:

осминафинали
 /мъже/:
Анди Мъри (5) 6 6 6
Юрген Мелцер (11) 3 1 1
осминафинали
 /жени/:
Петра Квитова (25) 3 6 6
Флавия Пенета (22) 6 3 3
Вера Звонарьова (2) 6 6
Ивета Бенешова 4 1
Агниешка Радванска (12) 7 3 7
Пън Шуай 5 6 5