Втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка за първи път в своята кариера достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като преди минути надигра категорично Анди Родик с 3:0 сета, в отделните части 6/3, 6/4, 6/4.
 
Зрителите на “Род Лейвър Арина” станаха свидетели на един зашеметяващ моноспектакъл, в изпълнение на възпитаника на Петер Лундгрен, който може би изненадващо за мнозина не остави никакви шансове на бившия номер 1 в световната ранглиста.

Още от самото начало на двубоя Вавринка даде заявка, че е готов да преследва крайния успех, като ударите му от основната линия бяха изключително прецизни, а сервисът му почти перфектен.

След един маратонски шести гейм, в който Родик все пак удържа подаването си, се стигна до неизбежното и швейцарецът реализира деветия си шанс за пробив, след който успешно сервира за първия сет.

Във втората и третата част мачът се разви по аналогичен сценарий, в който представителят на “кръстоносците” успяваше да пробие подаването на своя опонент, а след това не допускаше авансът му да бъде заличен.

Показателен е фактът, че за целия двубой Станислас Вавринка пласира впечатляващите 67 уинъра, от които 24 от начален удар, а в следващата фаза ще са изправи срещу не кого да е, а четирикратния шампион Роджър Федерер.

Статистиката от двубоя:

Вавринка

 

Родик

49

1-ви сервис %

61

24

Асове

9

2

Двойни грешки

4

19

Непредизвикани грешки

19

67

Уинъри

24

 3/13

Възможности за пробив

 0/3

 

Времетраене на мача: 2.22 ч.