Програмата на седмия състезателен ден от Откритото първенство на Австралия по тенис предвижда да се изиграят първите осминафинални сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

След неубедителното си начало в първия кръг, световната номер 1 Каролине Возняцки постепенно започна да напипва своя ритъм на игра, а утре ще трябва да продължи тази тенденция, ако иска да преодолее латвийката Анастасия Севастова.

Веднага след приключването на този двубой, на “Род Лейвър Арина” ще излязат Вика Азарьонка и китайката На Ли, а като последен сблъсък от дневната сесия на най-големия корт в Мелбърн парк е заложен мачът на четирикратния победител Роджър Федерер и Томи Робредо (Исп).

До момента Федерер и Робредо са заставали един срещу друг 9 пъти в официални срещи от календара на АТР, като балансът е катастрофален за 52-ия в световната ранглиста испанец, който няма победа и нещо повече – има само два спечелени сета и надали утре ще съумее да наруши злощастната традиция.

Значително по-интригуваща се очертава да бъде вечерната сесия, в която ще видим двубоите между Мария Шарапова и Андреа Петкович, както и този между Анди Родик и Станислас Вавринка.

След като отстрани във втория кръг нашия Григор Димитров, в следващата фаза от надпреварата швейцарецът показа, че се намира във върхова спортна форма, записвайки чиста трисетова победа срещу Гаел Монфис и ако съумее да повтори представянето и утре, то нищо добро не очаква американеца.

На “Хайсенс Арина” Новак Джокович ще излезе срещу Николас Алмагро, а на “Маргарет Корт Арина” Томаш Бердих ще премери сили с Фернандо Вердаско.

Ето и цялата програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 ч. Каролине Возняцки не преди Новак Джокович
  Анастасия Севастова 4.00 ч. Николас Алмагро
следва Виктория Азарьонка следва Светлана Кузнецова
  На Ли   Франческа Скиавоне
следва Роджър Федерер    
  Томи Робредо    
  вечерна сесия   Маргарет Корт Арина
10.00 ч. Мария Шарапова не преди Томаш Бердих
  Андреа Петкович 5.30 ч. Фернандо Вердаско
следва Анди Родик
  Станислас Вавринка