Първата събота от Откритото първенство на Австралия по тенис ще ни предложи последните срещи от третия кръг на надпреварата, като безспорно за домакините с най-голям интерес се очаква сблъсъкът между техния любимец Бърнард Томич и световния номер 1 Рафа Надал.

След двете унищожителни победи срещу непретенциозните си съперници до момента, пред Рафа Надал предстои първото по-сериозно изпитание в турнира, като освен безпрекословната подкрепа на публиката младият австралиец ще разчита и на феноменалната си игра в защита.

До момента испанецът и 18-годишният Томич не са се срещали в официална среща от календара на АТР, като това не бива да ни учудва предвид незавидното 199-то място в световната ранглиста на тинейджъра от Голд Кост.

Все пак ранкингът на австралиеца не бива да ни подвежда, тъй като до момента той не му попречи да вземе скалповете на тенисисти като Жерами Шарди и поставения под номер 31 в основната схема Фелисиано Лопес.

Напълно разбираемо двубоят е предвиден като последен от вечерната сесия на “Род Лейвър Арина”, но не по-малко интересно и интригуващо ще бъде и по останалите кортове.

На “Хайсенс Арина” внимание заслужава сблъсъкът между Юрген Мелцер и Маркос Багдатис, докато на “Маргарет Корт Арина” гвоздеят на програмата е мачът между Джон Иснър и Марин Чилич.

Ето и пълната програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 ч. Вера Звонарьова 2.00 ч. Робин Сьодерлинг
  Луси Шафарджова   Ян Хенрих
следва Г. Гарсия-Лопес следва Ан. Павлюченкова
  Анди Мъри   Ивета Бенешова
следва Ким Клайстерс следва Флавия Пенета
  Ализе Корне   Шахар Пеер
  вечерна сесия   вечерна сесия
10.00 ч. Саманта Стоусър 10.00 ч. Юрген Мелцер
  Петра Квитова   Маркос Багдатис
следва Рафа Надал   Маргарет Корт Арина
  Бърнард Томич 2.00 ч. Агниешка Радванска
  Симона Халеп
следва Жо-Вилфред Цонга
  Ал. Дългополов
следва Джон Иснър
  Марин Чилич